Интерлинк Груп ще инвестира 70 милиона лева в разширяване на базата

...
Интерлинк Груп ще инвестира 70 милиона лева в разширяване на базата
Коментари Харесай

Инвестират милиони във високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозорци край Пловдив


" Интерлинк Груп " ще инвестира 70 милиона лв. в разширение въз основата си " Технолинк парк 2 " и в построяването на логистични паркове в зона Марица, част от Тракия икономическа зона, оповестиха от Клъстера.

" Интерлинк Груп " е под шапката на " Технолинк Инвест ", с контролни пакети и в фирмите " Профилинк ", " Транс експо маркет ", " Теолино слой " и " Профилинк Рисайкъл ". " Интерлинк Груп " се занимава с недвижими парцели - оценка, продажба, ръководство и с консултантска активност. Дъщерното сдружение " Профилинк " е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се сега високотехнологичен цех в ТИЗ, в който вложител е " Интерлинк Груп " АД, а самото произвеждане ще реализира " Профилинк ", се обрисува като най-голямата база в този бранш на Балканския полуостров.
 Schneider Electric влага €60 милиона в ново произвеждане край Пловдив
Schneider Electric влага €60 милиона в ново произвеждане край Пловдив

До средата на 2023 година " умната фабрика " ще наеме над 100 нови чиновници

" В момента построяваме високотехнологичен цех за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022-2023 година ще влагаме 70 милиона лв. в тези обекти с обща застроена повърхност от 50 000 кв. м ", добави мащаба на инвеститорската активност на сдружението Здравко Линкин, ръководител на Съвета на шефовете на " Интерлинк Груп ". И добави, че инвестицията в размер на 7.5 милиона лв. към този момент е осъществена на 100 %. 

Във връзка с осъществяването на сертифицирания капиталов план на " Интерлинк Груп "   са средства за финансирането на обществена общинска инфраструктура - изграждане на асфалтов път по реда на Закона за поощряване на вложенията. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и прилежащите предприятия.
 Пловдив изпревари София по градеж на нови жилищни здания през второто тримесечие
Пловдив изпревари София по градеж на нови жилищни здания през второто тримесечие

В региона са издадени и максимален брой разрешителни

Здравко Линкин показа, че " Интерлинк Груп " получава 3-ти документ за инвестиция клас " А " за другите си обекти, и че тези държавни насърчителни ограничения подкрепят извънредно българския бизнес.

" Къде е ключът за триумфа на ТИЗ, този въпрос ни зададоха в петък от екипа на Структурната задача на международната Организация за икономическо съдействие и развиване ", описа Катя Стайкова, изпълнителен шеф на ТИЗ. " Отговорът е елементарен - работим всички дружно - бизнес, държавно управление и общини и по този начин превърнахме Тракия икономическа зона в най-успешния български модел на публично-частно партньорство. Изключително сме признателни за ползотворното ни съдействие с Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на стопанската система и промишлеността, БАИ, и всички общини, на чиято територия развиваме ТИЗ ", акцентира ролята на държавната и локална власт шефът на " Клъстер Тракия икономическа зона ". " Горди сме, че част от ТИЗ е и сполучливият български бизнес в лицето на европейски водач като " Интерлинк Груп ", добави Стайкова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР